Söker du elektriker

Elektricitet är mycket användbart men farligt att hantera. Därför gäller det att handskas försiktigt med ledningar, uttag och sladdar. Det finns saker som du kan göra på egen hand, och det finns andra saker som en behörig elektriker måste göra.

Vad får du göra själv?

Du får byta proppar i proppskåpet och återställa utlösta automatsäkringar, byta glödlampor, lamphållare, montera skarvsladdar, montera stickproppar och sladdströmbrytare, reparera och byta ut trasiga skarvsladdar och sladdar till olika apparater. En strömbrytare med högst 16 A som sitter i en egen dosa eller kapsling får du byta och om ett vägguttag för högst 16 A placerat i egen dosa behöver bytas får du göra det också. Observera att du endast får göra detta om du vet hur du ska göra, i annat fall får du anlita en fackman.

Vad ska elektrikern göra?

Alla förändringar i fasta elinstallationer ska göras av en elektriker i Eskilstuna. Ojordade uttag som ska bytas ut till jordade uttag är ett jobb för elektrikern och likaså alla elinstallationer som görs i våtrum som dusch, badrum eller toalett.
Installationer av värmekabel eller golvvärme får du absolut inte göra själv, det är farligt och försäkringen för bostaden gäller heller inte då. Ring proffsen istället.
Ibland kan du behöva dra kabel under mark, exempelvis om du ska dra el ut till garaget eller kanske lusthuset. Om det bara är en kabel som ska ligga ovan jord lägger du dit den själv, medan all kabel som ska förläggas i marken ska göras av elektrikern.

Att leka med kablar, uttag och sprakande gnistor är inget jobb för en vanlig svensson. Det är förenat med livsfara, och det finns folk som har försökt att göra sina egna installationer och misslyckats totalt. Ett felinstallerat värmegolv i duschen kan fungera som en dödsfälla, så när det gäller elinstallation i Eskilstuna är det bäst om du kontaktar elektriker. För din egen och för andras säkerhet.
Elektriker i Eskilstuna finns för att underlätta för dig och få dina elinstallationer säkert utförda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *